Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„112ka“ už má nový kabát – a ne jeden!

Dne 15. dubna skončila výtvarně-grafická soutěž, kterou vyhlásilo MV–generální ředitelství HZS ČR spolu s HZS krajů k výročí evropského dne tísňové linky dne 11. února pod názvem „Nový kabát pro 112“.

Jan Bím

A z došlých návrhů bylo vidět, že tísňová linka 112 má mnoho příznivců. V soutěži se sešlo téměř 300 obrázků a grafických návrhů. Přestože byla soutěž určena pro děti, aktivně se zapojovali dospělí i senioři. To nás samozřejmě těší a rozhodli jsme se proto rozšířit hodnocení i na tyto kategorie.

Dvacetičlenná porota, složená se zástupců krajských HZS, odborníků z řad hasičů, kteří mají na starosti provoz a obsluhu tísňové linky, preventivně výchovnou činnost a propagaci, měla velmi těžkou práci. Vzhledem k rozmanitosti ztvárnění loga i věku soutěžících bylo nakonec vybráno celkem deset nejlepších návrhů.

Konečné slovo v porotě měl plk. Ing. Luděk Prudil, ředitel odboru operačního řízení, MV – generálního ředitelství HZS ČR, který k soutěži dodal „Velmi mě zájem o tuto soutěž potěšil a překvapil. Je pravda, že o českém logu linky 112 již dlouho uvažujeme a tak si myslím, že z mnohých nápadů můžeme čerpat inspiraci“

Vítězové soutěže budou slavnostně vyhodnoceni v Expozice požární ochrany ve Zbirohu, kde dne 5. května 2012 proběhne slavnostní zahájení sezóny pod názvem Zbirožské setkání s hasičskou historií, provázené celou řadou zajímavých akcí a ukázek historické techniky.

Všechny vítězné návrhy spolu s dalšími nejzajímavějšími budou zveřejněny na internetu.

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
Ministerstvo vnitra – GŘ HZS ČR
Sdílet