Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Jihlavy-Heroltic dostali Volkswagena

Dobrovolní hasiči z Jihlavy-Heroltic dostali dodávku s přívěsem. Dosud měli k dispozici pouze třímístnou letitou avii, kterou nyní nahradil repasovaný devítimístný Volkswagen Transporter (r.v. 1997) a nový přívěs. Vozidlo hasičům předal primátor Jaroslav Vymazal na úvod IV. ročníku hasičského víceboje O pohár primátora statutárního města Jihlavy, který proběhl o víkendu na Masarykově náměstí.

V Herolticích loni zajistila jihlavská radnice nákladem jednoho milionu korun také opravu a rozšíření zázemí pro obec a hasiče, podobně je od roku 2010 upravena zbrojnice v Pístově, v roce 2008 vozidlo dostali hasiči ve Zborné. V posledních letech byla největší investicí města pro dobrovolné hasiče rekonstrukce zbrojnice v Sokolovské ulici (2009), kde město do opravy a rozšíření dalo asi 11,5 milionů korun.

Průběžně se jihlavská radnice snaží dobrovolným hasičům zajišťovat modernizaci a doplňování vybavení. Před vyřešením je nyní nevyhovující stav zbrojnice ve Zborné.

V Jihlavě působí čtyři jednotky sboru dobrovolných hasičů – Jihlava, Heroltice, Pístov a Zborná, které sdružují celkem 62 členů.

Bc. Radek TULIS
tiskový mluvčí
MAGISTRÁT MĚSTA JIHLAVY

Sdílet