Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm jednotek zasahovalo u požáru penzionu v Jablonném v Podještědí, škoda je 5 milionů

Osm jednotek hasičů se dnes odpoledne sjelo do Jablonného v Podještědí, kde byl ohlášen v 16:26 hodin požár střechy penzionu U Salvátora. Po příjezdu jednotek na místo se požár střechy nacházel již ve 3. fázi rozvoje, kdy jsou zachváceny všechny hořlavé předměty v prostoru.

Na likvidaci hasiči použili několik vodních proudů jak vnitřní částí budovy, tak z automobilové plošiny. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích a kvůli doplňování tlakových lahví byl povolán z Liberce protiplynový kontejner. V 18:17 hodin se podařilo hasičům dostat plameny pod kontrolu, ještě před sedmou hodinou rozebírali střešní konstrukci a dohašovali skytá ohniska.

„Na začátku byl problém s vodou, neboť v okolí nešel žádný z hydrantů, proto bylo na místo povoláno více cisteren,“ sdělil řídící důstojník ppor. Pavel Baláž. Jak dodal, vedle likvidace požáru penzionu se hasiči museli soustředit na okolní budovy v zástavbě.

Ty byly pouze zakouřeny a hasičům se je podařilo před plameny uchránit. Příčina požáru je v šetření policistů, škoda byla odhadnutá majitelem na 5 milionů korun.

Mezi zasahujícími byli profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí, z České Lípy, Liberce, dále dobrovolní hasiči z Jablonného v Podještědí, Cvikova, Mimoně, Stráže pod Ralskem, Brniště.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet