Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Mostě v pátek otevřeli brány veřejnosti, přišly i děti

Profesionální hasiči z Mostu pozvali v pátek na den otevřených dveří veřejnost. Především hasičské přilby šly doslova na dračku a hlavně děti si je s radostí půjčovaly.

Zájemci si v garážích prohlédli služební zásahová vozidla a zázemí hasičů. O občerstvení se postarali také dobrovolní hasiči z Obrnic, kteří i letos přivezli svou polní kuchyni s domácím gulášem.

Na návštěvníky čekala nejen zásahová vozidla a výstroj, ale i ukázky ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, a to v rámci soutěže o pohár ředitelky mosteckých hasičů Evy Benákové.

Hasiči se stále drží v čele tabulky nejpopulárnějších profesí. Chtěli jsme touto prezentací, aby se Mostečané dozvěděli více o lidech, kteří zachraňují jejich majetky i životy,“ řekla Benáková. Do Velebudic za dopoledne zavítaly na hasičskou stanici na dvě stovky mosteckých dětí.

Ráda bych poděkovala i diplomovaným zdravotnickým záchranářkám Heleně Suché a Ditě Pláničkové z mostecké záchranné služby, které ve svém volném čase přijely dohlížet nad soutěží jako rozhodčí pro hodnocení předlékařské péče,“ podotkla ředitelka mosteckých hasičů.

Den otevřených dveří se hasičům povedl zorganizovat i za podpory společnostem a firem, které věnovaly ceny do soutěží.

Velké poděkování tak patří i společnostem: Severočeské doly Chomutov, Holmatro, Alpin Bupex, Keramost, Vršanská uhelná, United Energy, Dräger, Dospra, Czech cool a Vanap,“ podotkla ředitelka Benáková.

DENÍK.cz / Jan Vraný – <a href=„http://­mostecky.denik­.cz“>mostecky­.denik.cz</a>
Sdílet