Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fotostory – požár pily za 6 milionů

Koncem května jsme Vás informovali o rozsáhlém požáru pily v Bílovci. Požár způsobil škodu za šest milionů. Naše redakce získala fotografie od profesionálního fotografa, který na místě zásahu byl.

Fotek je téměř sedmdesát a stojí za shlédnutí. Není to klasická reportážní fotografie, jak jste většinou u fotek ze zásahů zvyklí, ale na mnoha z nich jde o zajímavou hru světel a stínů.

Ještě informace o zásahu. Požár zachvátil pilnici, stolárnu a střechu správní budovy. Požár hořel na ploše cca 40 × 15 m, hasiči nasadili vodní proudy na hašení hořícího dřeva a na chlazení a ochranu sousedního objektu. Ten se podařilo částečně uchránit. V jednu hodinu po půlnoci se požár podařilo lokalizovat tak, že nedocházelo k jeho dalšímu šíření. Krátce po druhé hodině hasiči zahájili rozebírání konstrukcí objektu pily a dohašování požáru. Ve tři hodiny ráno se požár podařilo zlikvidovat a objekt byl před šestou hodinou ranní předán majiteli.
V průběhu požáru byl zraněn jeden ze zasahujících hasičů. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 6,5 milionu korun.

Autorem fotografií je Figi – http://figihofotky.kybli.net Za zaslání fotografií a dohodu s autorem děkujeme Jiřímu Opálkovi z JSDH Bílovec.
Sdílet