Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejlepší vyprošťovací tým má směna C mosteckých hasičů

Nejlepší profesionální vyprošťovací tým v okrese má směna C mosteckých hasičů. Družstvo totiž vyhrálo ve čtvrtém ročníku soutěže o putovní pohár ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.

O putovní pohár ředitelky mosteckých hasičů Evy Benákové se utkalo celkem pět družstev. Každý tým přitom musel zvládnout vystříhávání zraněného figuranta, a to do dvaceti minut.

Rozhodčí sledovali každý krok záchranářů a vedle správného vyproštění hasiči museli dokázat i zvládnout první předlékařskou pomoc nebo správně zajistit havarovaná vozidla. Na start se postavili profesionální hasiči ze směny A, B, C a také z litvínovské stanice a podniku Litvínovská uhelná společnost.

Třetí místo vybojoval tým z Litvínova, druhé místo patřilo směně B a zlato a putovní pohár vybojovali profesionální hasiči ze směny C. Ředitelka HZS Most Eva Benáková poznamenala, že i čtvrtý ročník soutěže byl na vysoké profesionální úrovni.

Ráda bych poděkovala i diplomovaným zdravotnickým záchranářkám Heleně Suché a Ditě Pláničkové z mostecké záchranné služby, které ve svém volném čase dohlížely nad soutěží jako rozhodčí a hodnotilyí předlékařskou péči soutěžících,“ řekla ředitelka mosteckých hasičů.

Akce se neobešla bez podpory společností a firem, které věnovaly ceny do soutěže. „Velké poděkování tak patří i společnostem: Severočeské doly Chomutov, Holmatro, Alpin Bupex, Keramost, Vršanská uhelná, United Energy, Dräger, Dospra, Czech cool a Vanap,“ podotkla ředitelka Benáková.

DENÍK.cz / Jan Vraný – <a href=„http://­mostecky.denik­.cz“>mostecky­.denik.cz</a>
Sdílet