Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří na ÚO Příbram jako oslava sv. Floriána

Dne 4. 5. 2012 v dopoledních hodinách proběhl na stanicích HZS Středočeského kraje, územního odboru Příbram tradiční den otevřených dveří, který připadá na svátek svatého Floriána, patrona nejenom hasičů.

Na stanici HZS Příbram, Dobříš a Sedlčany tak byla k vidění zásahová technika hasičů, kterou používají například při zdolávání požárů či dopravní nehodách,ale také nejmodernější technika základních složek IZS, neboť den otevřených dveří byl připraven společně s nimi.

Návštěvníci si tak mohli například prohlédnout i vybavení PČR, územního odboru Příbram, zdravotnické záchranné služby, oblastního střediska Příbram nebo dobrovolných hasičů.

Den otevřených dveří byl doplněn zábavnými i poučnými hrami pro děti. Tyto hry preventivně výchovnou formou upozorňovaly děti na rizika vzniku požáru v domácnostech, nebo je učily jak se zachovat při vzniku mimořádné události.

Pro děti, které se zúčastnily těchto her, byla připravena i sladká maličkost. Celkem se zúčastnilo dne otevřených dveří na územním odboru Příbram přes 350 lidí z nichž převážnou část tvořily právě děti.

por. Bc. Pavel Šušola
vyšetřovatel požárů, ÚO Příbram

Sdílet