Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dům na náměstí v Jablonném zapálila žena z Českolipska, byla prý v depresi

Policisté už vědí, proč v noci ze 7. na 8. května hořel nájemní dům na náměstí Míru v Jablonném v Podještědí. Oheň zde úmyslně založila 33 letá žena s trvalým bydlištěm na Českolipsku.

Ilustrační foto

Ta se vyšetřovatelům přiznala k tomu, že požár úmyslně založila v domě proto, že byla v depresi. Připomeňme si, že tu v noci zasahovali jak příslušníci hasičského záchranného sboru, tak zdravotníci záchranáři, kteří z domu převezli do nemocničního zařízení dva kouřem intoxikované nájemníky.

Ošetřen musel být také jeden z hasičů, který při zásahu utrpěl zranění. Situace si vyžádala evakuaci celkem 11 nájemníků.

Policisté proto dospěli k oddůvodněnému závěru, že žena svým chováním ohrozila životy a zdraví více osob a proto ji obvinili ze zločinu obecného ohrožení, za který ji soud může poslat až na 8 let do vězení. Její trestní stíhání probíhá na svobodě.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR


Ani ne týden po požáru penzionu U Salvátora se v Jablonném v Podještědí opět rozhoukaly sirény. Tentokrát se jednalo o požár obytného domu na náměstí Míru.

Požár byl na operační středisko nahlášen čtyři minuty po půlnoci 8. května 2012. S ohledem na informace o přítomnosti většího množství osob byly na místo okamžitě vyslány síly a prostředky II.stupně požárního poplachu, včetně výškové techniky. Po příjezdu na místo zásahu a provedeném průzkumu byly okamžitě zahájeny hasební práce a evakuace osob.

Celkem bylo z budovy evakuováno 12 osob včetně 3 dětí. Při zásahu došlo ke zranění 2 civilních osob, které se pravděpodobně nadýchaly zplodin hoření a pádem ze žebříku se zranil jeden ze zasahujících hasičů. Zraněné na místě prohlédl lékař ZZS LK. Poraněný příslušník byl hospitalizován v Českolipské nemocnici s podezřením na zlomené žebro.

Příčina vzniku požáru i způsobená škoda je v současné době v šetření.

kpt. Mgr. Jan Mandl, DiS.
Vrchní komisař
Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje

Sdílet