Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouře se přehnala nad Veselskem

Bouřka s přívalovým deštěm a silným větrem se ve středu 12. července 2006 odpoledne přehnala nad oblastí Veselska a pořádně zaměstnala zásahovou jednotku SDH Veselí nad Lužnicí.

Nejprve naše jednotka byla vyslána na silnici III. třídy 147 z Veselí nad Lužnicí do Nítovic k osadě Vřesná. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o vyvrácený strom, který padl přes vozovku a zůstal viset na drátech vysokého napětí. Naše jednotka padlý strom odstranila a na rozkaz OPIS pokračovala v cestě přes Pleše a Doňov na silnici II. třídy 23 z Kardašovy Řečice ke křižovatce U sloupu. Na této silnici za obcí Doňov odstranila naše jednotka pět stromů padlých přes vozovku. Na místo se dostavila rovněž jednotka SDH Kardašova Řečice, která se zapojila do odstraňování stromů. Po uvolnění vozovky se naše jednotka přesunula do Veselí nad Lužnicí, ul. Hybešova, kde ve firmě p. Laciny pomohla za pomoci košťat vymést vodu z výrobní haly. Po ukončení činnosti naše jednotka provedla na žádost OPIS kontrolu silnice z Veselí nad Lužnicí do Drahova. Zde byl padlý strom již odstraněn, a jednotka se tak vrátila na základnu.

Podrobnosti k zásahu SDH Veselí nad Lužnicí – technika DA-12 Avia, motorová pila Oleo-Mac 2×, vyhlášení poplachu 14:50, výjezd jednotky 15:01, návrat na základnu 19:00, zasahovali 4 členové zásahové jednotky.

Stanislav Kaisler
velitel družstva JSDH Veselí nad Lužnicí
http://sdh-veseli.hyperlink.cz
Sdílet