Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na Zlínsku

V pátek odpoledne došlo mezi Fryštákem a místní částí Žabárna k těžké dopravní nehodě dvou osobních aut a nakladače, po které museli hasiči vyprostit zraněné.

Dne 14. 7. 2006 ve 14:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Fryštáku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Fryštákem a místní částí Žabárna došlo k velmi těžké dopravní nehodě dvou osobních aut a nakladače.

Ve známém silničním úseku s četnými zatáčkami a horizonty se mladý řidič střetl v protisměru s druhým osobním autem a následně i s nakladačem. Při čelním nárazu byl řidič vozu Š 105 odhozen před kola nakladače a zůstal zaklíněn ve voze. Protijedoucí vůz se stočil a zůstal částečně mimo silnici.

Na vyproštění mladého řidiče museli hasiči použít speciální hydraulickou techniku. Po uvolnění sevření jeho nohou byl z vraku přenesen na nosítka a do sanitního vozu. Lékaři se však předtím prioritně zajímali o daleko vážnější stav staršího muže, který byl vyproštěn ze zadního sedadla druhého auta. Po vypáčení zadních dveří vozu byl muž uložen do nosítek a fixován ve vakuovém lůžku. Po prvotním ošetření byli oba zranění převezeni do nemocnice k další odborné péči a hospitalizaci. Řidič nakladače nebyl zraněn.

Po vyproštění zraněných se hasiči soustředili na zajištění vozů proti úniku provozních kapalin a proti případnému vzniku požáru. Uniklé oleje hasiči zasypali sorbenty a vozovku uklidili od střepů a částí vozů.

Dopravní nehoda zcela zablokovala hlavní silniční tah ze Zlína na Holešov a v páteční odpolední špičce se rychle vytvořily kolony vozidel z obou směrů. Doprava byla regulována hlídkami policie a odkláněna na objízdné trasy. Na některých užších místech silnice museli na celkový průjezd čekat především řidiči nákladní dopravy. Silnice byla uzavřena asi dvě hodiny.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet