Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě – Přívoze hořela střecha starého neobydleného objektu

Krátce po poledni dnes vyjeli ostravští hasiči k požáru neobydleného objektu v Ostravě – Přívoze na Mariánskohorské ulici. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří střecha starého domu, který nyní pravděpodobně využívají osoby bez domova.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o starý objekt, byla střecha tvořena dobře vysušenou a velmi hořlavou dřevěnou konstrukcí, pokrytou asfaltovou lepenkou. To také způsobilo, že z místa požáru se valil hustý černý a zdaleka viditelný sloup kouře.

Hasiči v tuto chvíli již mají požár pod kontrolou. Na místě zasahují 3 jednotky HZS Moravskoslezského kraje ze stanic v Ostravě – Fifejdách, Ostravě – Přívozu a Ostravě – Zábřehu a 3 jednotky sboru dobrovolných hasičů z Ostravských částí Radvanice, Kunčičky a Nová Ves. Celkem na místě zasahuje 9 vozů hasičů.

Zásah je ztížen tím, že v místě není zdroj vody, proto jezdí hasiči kyvadlově plnit cisterny na nedalekou stanici HZS v Ostravě – Přívoze. K zásahu byli přivoláni také hasiči ze Záchranného útvaru v Hlučíně, kteří za pomoci těžké techniky odstraňovali trosky.

Na místě jsou vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Příčina doposud stanovena nebyla a známá není ani výše škody.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet