Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na rychlostní komunikaci R48 se u Horního Žukova převrátil kamion

Krátce před polednem dne 11. května 2012 byla na krajské operační středisko hasičů ohlášena nehoda kamionu na rychlostní komunikaci R48 nedaleko obce Horní Žukov na Česko-Těšínsku (KA).

Na místo ihned vyjeli hasiči, Policie ČR a zdravotnická záchranná služba. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že kamion s bulharskou registrační značkou vyjel z neznámých příčin mimo komunikaci a leží na boku. V důsledku havárie vytékaly z nádrže provozní kapaliny.

Na místě zasahovali hasiči HZS Moravskoslezského kraje, stanice Český Těšín. Velitel zásahu na místo povolal posilovou jednotku s automobilem na likvidaci chemických havárií z karvinské stanice HZS. Kapaliny unikaly i do půdy, proto byly o nehodě vyrozumněny orgány životního prostředí.

Protože únik i přes opatření hasičů nadále trval, bylo rozhodnuto o postavení kamionu zpět na kola. Na místo byla povolána speciální těžká technika ze stanice v Ostravě – Zábřehu (Bizon, Demag a pojízdná autodílna).

Nakonec velitel zásahu rozhodl, že jednotka HZS nebude s vozem manipulovat a na místo byla vyžádána havarijní služba, která se o kamion a jeho náklad dále postarala. Krátce po 15. hodině bylo místo nehody předáno havarijní službě a Policii ČR a jednotky se vrátily zpět na základnu.

Sdílet