Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Železný Hasič Bukovec 2012 je minulostí

Dne 12. 5. 2012 proběhl 1. ročník soutěže Železný Hasič Bukovec 2012. Soutěžilo se pouze v mužské kategorii s dýchacím přístrojem bez nasazené masky.

Celkem vyrazilo na start přes 30 soutěžících jak dobrovolných, tak i profesionálních hasičů. I přes velké vyčerpání a nevolnosti v cíli dokončil závod každý.

Soutěž probíhala v Bukoveckém areálu Kempaland.

Do tratě byly umístěny tyto disciplíny. Vytažení 25 kg barelu na lešení. Roztažení 4 B hadic do kopce. Udeření 60× do hammer boxu 10kg kladivem. Přesunutí 80kg figuríny na 20 metrů. Výběh 200 m do sjezdovky. Třešničkou na dortu byl start soutěže. Zahájení padlo na 19:00, tudíž celá soutěž probíhala za tmy.

V konečném umístění skončil na prvním místě Wladyslaw Sikora z JSDH Písečná, jako druhý jen o pár sekund David Sadowski reprezentující HZS MSK stanice Třinec a ve třetím nejlepším čase doběhl Filip Lysek soutěžící za JSDH Mosty u Jablunkova.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem soutěžícím, organizátorům akce z řad hasičů JSDH Bukovec pod velením Radovana Ruckého, paní starostce Monice Czepczorové, místostarostovi Danieli Hořavovi, veliteli stanice HZS MSK Třinec npor. Bc. Bohdanu Sikorovi a všem skvělým divákům za atmosféru.

Výsledková listina je dostupná v příloze.

Foto:Marek Bujak – http://bukovec-kempaland.rajce.idnes.cz/…UKOVEC_2012/

Lukáš Nenička
JSDH Bukovec

Sdílet
Přiložené soubory
vysledkova listina bukovec.pdf zobrazit online PDF 360 kB