Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strakoničtí profesionální hasiči prožili neděli na polním letišti „V Lipkách“

Zaslouženému a velkému zájmu strakonické veřejnosti se opět po roce těšil „Den otevřených dveří“, který pořádala místní 25. protiletadlová raketová brigáda v neděli 13. května 2012.

V letošním roce se tato akce se svým programem přesunula na polní letiště Aeroklubu Strakonice. Na pravý vojenský guláš opět zavítaly dobré tři tisícovky návštěvníků ze Strakonic a okolí.

Vojáci zorganizovali pro veřejnost den plný akcí, ukázek a dobré zábavy. Program byl opravdu bohatý a každý si mohl vybrat své. Tradičně se účastní i Hasičský záchranný sbor Strakonice, který v rámci letošního programu připravil pro diváky ohnivou akční ukázku hašení hořící kapaliny.

To se všem moc líbilo, nejdříve žár ohně a potom kopec pěny. Celé jsme to opakovali v průběhu dopoledne dvakrát. Pozornost budila i naše výšková technika a dva členové lezecké skupiny, kteří zavěšeni pod košem požární plošiny, předváděli své umění při záchraně osoby z výšky.

Na své si rovněž přišly děti, které mohly u hasičského propagačního stánku kreslit a za svou snahu byly odměněny drobnými cenami. Mnozí příchozí využili i možnosti vyzkoušet si hasičský ochranný oblek a nechat se vyfotografovat na mobilní zásahové technice. Slunečný den nezklamal a přitáhl k nám dobrou pětistovku malých návštěvníků.

Vše se nám vydařilo, sluníčko svítilo, severní vítr proháněl po obloze mraky, mezi kterými se v závěru mihly i dva proudové letouny Gripen …

… a k tomu všemu radostně ve větru vlál i prapor Otavského Plamínku.

Informace naleznete rovněž na www.otavskyplaminek.cz

Za HZS Strakonice zpracoval:
plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru Strakonice
HZS Jihočeského kraje

Sdílet