Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Drážní tank opět v akci

Vyprošťovací tank pražských drážních hasičů zasahoval u dopravní nehody kamionu Scania, který sjel ze svahu a nebylo možné jej jinak vyprostit. Nehoda se stala na frekventované křižovatce Průmyslová-Černokostelecká.

V noci ze dne 17.7. na 18. 7. 2006 došlo k dopravní nehodě kamionu Scania s dodávkovým automobilem na frekventované křižovatce Průmyslová-Černokostelecká. Dodávka po střetu odletěla několik desítek metrů daleko a kamion, v ten okamžik zřejmě neovladatelný (spekuluje se, že díky jeho velké rychlosti…) projel křižovatku napříč, prorazil svodidla mezi semafory a sjel ze svahu až na Jižní spojku, kde se zastavil o svodidla. Od místa střetu s dodávkou urazil tedy vzdálenost cca 150–200 m. Řidiči tiráku se nic nestalo a o osudech osádky dodávky mi není nic známo, neboť naše jednotka, tedy HZS Českých drah Praha, byla na místo povolána až na vyproštění Scanie. Byl to pro ten den sloužící směnu A již čtvrtý výjezd.

Po dojezdu na místo se vyprošťovací tank VT 55A sundal z podvalníku, taženém vyprošťovacím automobilem AV-15 Tatra 815 8×8 a za pomoci jeho silného navijáku byla havarovaná souprava vyproštěna. Takhle v jedné větě to zní velmi jednoduše, ale bylo to víc než náročné, neboť hrozilo odtržení tahače od návěsu. Naštěstí vše vydrželo a kamion se pomalu dostal zpět k Průmyslové. Svoji roli sehrál i fakt, že souprava byla prázdná, tudíž „relativně“ lehká. Akce byla úspěšně ukončena v ranních hodinách. Přál bych vám vidět pohledy nehodu míjejících řidičů, když se jim na křižovatce Průmyslová-Černokostelecká před očima objevil mohutný tank…

Dle laického pohledu je tahač Scania na odpis, dodávka zřejmě taky. Přesná výše škody a příčina této dopravní nehody je v šetření POLICIE ČR. Ještě zbývá dodat, že během uplynulých 14 dnů je to již druhý výjezd vyprošťovacího tanku pražských drážních hasičů.

Omluvte prosím malou kvalitu fotografií, ale neměl jsem u sebe bohužel svůj foťák. Je to snímáno mobilem Nokia N71 a stařičkým digitálem Sony.
Sdílet