Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Milevsku proběhl o víkendu druhý ročník soutěže ve vyprošťování

Dne 12.5. se JSDH Votice zúčastnila druhého ročníku neoficiálního mistrovství České republiky ve vyprošťování raněných osob z havarovaných osobních automobilů, které se konalo v Milevsku.

Soutěže se zúčastnilo šest družstev. Úkolem družstva ( které se skládá ze čtyř členů SDH ) je co nejrychleji a nejefektivněji vyprostit zaklíněnou zraněnou osobu, poskytnout ji předlékařskou pomoc a předat ji ZZS. Organizátorem soutěže bylo připraveno několik situací, které mohou vzniknout i v reálném životě.

Na začátku soutěže došlo k rozlosování pořadí soutěžících a následně situace, která byla bez přítomnosti soutěžního družstva připravena. Soutěžící stáli zhruba kilometr od vylosované situace, připraveni ve svém zásahovém automobilu a po pokynu daném vysílačkou hlavním rozhodčím, vyjeli na místo zásahu. Poté mělo 20 minut na splnění úkolu.

A teď něco malinko k hodnocení celé soutěže. Jelikož jsme se jako družstvo nezúčastnili prvního ročníku, který se údajně nevyvedl podle představ mnoha zúčastněných, mohu jen tento druhý ročník pochválit. Vše bylo připraveno, tak jak má být a i hodnocení rozhodčích bylo dle mého názoru spravedlivé. Všem organizátorům chceme poděkovat a budeme se těšit na další ročník. Jediné moje přání je to, aby se dalšího ročníku zúčastnilo více družstev.

Výsledky 2.ročníku 2012
1.místo – JSDHo ŠENOV 400bodů
2.místo – JSDHo VOTICE 372bodů
3.místo – JSDHo DOLNÍ JÍRČANY 350bodů
4.místo – JSDHo BŘEZOVÉ HORY 316bodů
5.místo – JSDHo ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM 294bodů
Odstoupili – JSDHo PŘÍBRAM 1

Martin Rataj
SDH Votice

Sdílet