Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Táborsku hořela tesařská dílna, na místě zasahovaly čtyři jednotky

Tři minuty po osmé hodině přijalo Operační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru v obci Roudná na Táborsku. K zásahu vyjely osádky cisteren ze stanice Soběslav a Tábor, svolány byly dobrovolné jednotky obcí Planá nad Lužnicí a Roudná.

Jako první na místo přijeli soběslavští profesionálové, jejichž velitel nahlásil, že se jedná o požár truhlářské dílny, ve které je zároveň uskladněn materiál. Celodřevěný objekt má půdorys cca 20 × 10 metrů a ze zcela zasažen požárem. Uvnitř objektu nikdo nebyl, nemáme hlášené žádné zranění.

Podle prvotních informací měly být v dílně tlakové lahve, které dle ohlášovatelky měly i bouchat. Hasiči proto při průzkumu postupovali velmi opatrně. Nakonec byla nalezna pouze jedna láhev, která odhořela ještě před příjezdem jednotek PO.

V 8:36 hodin byla nahlášen lokalizace požáru, tzn. požár je pod kontrolou zasahujících hasičů, dále se nešíří a počet sil a prostředků na místě je postačující k zvládnutí požáru.

Požár byl zcela uhašen po 11. hodině dopolední, vzniklá škoda byla nakonec vyčíslena na Kč 850 000 Kč a hodnota uchráněného majetku je Kč 20 miliónů – na v bezprostřední blízkosti stojícím teletníku, budově s kancelářemi a fotovoltaické elektrárně.

Příčina požáru je stále v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet