Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prevence se vrací na ČT

Od pondělí 17. 7. 2006 se na zpravodajském kanálu České televize ČT 24 vysílá již druhá série seriálu preventivně výchovných spotů Hasičského záchranného sboru ČR.

Projekt iniciovalo MV – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, které také zajistilo výrobu seriálu. Cílem je přispět k informovanosti obyvatelstva, a zvýšit tak připravenost občanů na nejrůznější druhy mimořádných událostí a na rizika, kterým mohou lidé každodenně čelit.

Seriál vznikal v Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč a na realizaci klipů druhé série se podíleli i odborníci z řad Českého červeného kříže, Zdravotní záchranné služby, policie ČR, Ministerstva zahraničí a generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

„Jednou z našich hlavních úloh je preventivní působení na občany. Televize je médium, které dokáže oslovit velké množství lidí. Proto jsme rádi, že nám Česká televize vyšla vstříc a poskytla patřičný prostor. Věřím, že se naše spolupráce bude nadále úspěšně rozvíjet,“ říká náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR pro prevenci a plánování plk. Ing. Miloš Svoboda.

Stejně jako v první fázi, i dalších pět dílů cyklu bude uvedeno na ČT 24 v čase od 19:12 do 19:14 hod.

Ve druhé sérii dvouminutových spotů bude divák seznámen s těmito tématy:

- Vypalování trávy
- Oživování (ve spolupráci s Českým červeným křížem a ZZS)
- Kapsáři (ve spolupráci s policií ČR)
- Požární hlásiče
- Krizové situace v zahraničí (ve spolupráci s Ministerstvem zahraničí)

npor. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR
Sdílet