Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda u Vyškova uzavřela v noci dálnici

Sedmačtyřicetiletý řidič osobního auta dnes v noci zemřel při nehodě na dálnici D1 u obce Tučapy na Vyškovsku. 

Nehoda se stala na 221. kilometru dálnice ve směru z Vyškova do Brna. Řidič bílého vozidla KIA Sportage vyjel z jízdní dráhy na krajnici, narazil do svodidel, auto se převrátilo přes střechu a skončilo na kolech částečně v pravém a částečně v odstavném pruhu. V autě cestovali čtyři Slováci ve věku od 35 do 47 let. Dva z nich se z auta dostali ven, řidič s jedním spolujezdcem zůstali ve vozidle zaklíněni.

Hasiči hlášení o nehodě převzali ve 2.59 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic ve Vyškově a v Pozořicích. Hasiči pomocí výstražných kuželů zajistili místo nehody, z kabiny pomocí hydraulického nářadí dostali do bezpečí zaklíněného spolujezdce a muže předali do péče zdravotníků.

U 47letého řidiče lékař konstatoval, že svoje zranění nepřežil. Auto hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterii. Z vozidla nebyl zjištěn únik provozních kapalin.

Místo nehody pak hasiči předali policistům k jejímu vyšetření a zadokumentování. Po skončení šetření hasiči v 8.37 hodin z havarovaného auta vyprostili tělo řidiče a povrch dálnice uklidili od střepů a úlomků. Vozidlo KIA Sportage pomohli naložit k odtahu a krátce po 9. hodině ukončili zásah.

Na dálnici D1 se ve směru z Vyškova na Brno ihned po nehodě tvořily kolony vozidel. V 6.30 hodin policisté dálnici ve směru do Brna uzavřeli a dopravu ve Vyškově odkláněli na souběžné komunikace. Krátce před 9. hodinou byl na D1 obnoven provoz v levém jízdním.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet