Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TĚŽKÁ DŘINA: Hasičem na pražském letišti na vlastní kůži

V posledním dílu druhé řady seriálu TĚŽKÁ DŘINA, který vysílá televize Prima COOL si Roman Buťa zadře na místě, o které si diváci pořadu nejvíce psali. Modrá kombinéza s rexleními pruhy, zlatá helma a dýchací přístroj na zádech. Lépe se Hasiči popsat nedají.

VIDEO: Spustit pořad z videoarchivu!

Těžkou dřinu si Roman vyzkoušel rovnou u hasičů, které na ulici uvidíte jen výjimečně. Poslední díl nás zavede k Hasičské záchranné službě Letiště Praha.

Denní směna začne na dispečinku, odkud operátorky sledují veškeré dění na hasičárně a sledují všechny požární hlásiče a poplašná zařízení na Letišti. Kamera tak bude svědkem ostrého výjezdu hasičů k požáru v nákupní zóně.

Další zastávkou bude pohotovost, Romča se zařadí do výjezdové jednotky, která zasahuje na letištní ploše při leteckých zásazích. Jakmile je spuštěno hlášení, bude mít 45 sekund na to, přemístit se ze společenské místnosti až do vozidla, které v poslední sekundě musí vyjet.

Jasné je, že ho po cestě nesmí minout klasický hasičský sjezd po tyči.

Výjezd se speciálním hasícím vozem potom ukáže, jak se hasí požár v letadle, aniž by se muselo do něj vejít a co všechno se dá se speciální jednotkou uhasit.

Nakonec si Romča vyzkouší ostrou přípravu. Fyzicky náročné cvičení v plné polní a s dýchací technikou mu dá pěkně zabrat.

Poslední díl Těžké dřiny u HZS Letiště Praha začíná
ve středu 23. května 2012 ve 20:15 na Prima COOL

www.prima-cool.cz

Sdílet