Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář vjel příliš rychle do zatáčky, proletěl se vrtulníkem

Dnes kolem 12.15 hodin projíždělo společně 6 motorkářů na silničních motocyklech ve směru od Stvolínek na Zahrádky. První z nich nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu vozovky a v pravotočivé zatáčce vyjel do protisměru, kde naboural do osobního vozidla značky Ford.

Pětapadesátiletý motorkář přitom utrpěl těžké poranění na noze, se kterým ho záchranáři transportovali vrtulníkem do liberecké nemocnice. Pětatřicetiletá řidička fordu naštěstí vyvázla bez zranění.

V důsledku nehody došlo k poškození motorky a následnému úniku oleje na vozovku, na kterém bezprostředně havarovali dva z této šestičlenné skupiny motorkářů, a to muži ve věku 54 a 28 let.

Starší z dvojice přitom utrpěl poranění ramene a byl převezen sanitním vozem na ošetření do českolipské nemocnice, mladšího motorkáře ošetřili zdravotníci na místě a jeho zdravotní stav převoz do nemocnice nevyžadoval.

Hmotná škoda byla na místě odhadnuta na 380 000 korun. Silniční úsek mezi Stvolínkami a Zahrádkami je zatím oboustranně uzavřený.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR

Sdílet