Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pražští dobrovolní hasiči obdrželi od města nové dopravní automobily

Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda ve čtvrtek 17. května 2012 ve 13.00 hodin předal za účasti vedení pražských JSDH a plk. Mgr. Jaromíra Peška, ředitele HZS hl. m. Prahy celkem šest nových dopravních dodávkových automobilů jednotkám Sboru dobrovolných hasičů před Novou radnicí na Mariánském náměstí.

Vozidla jsou určena pro obměnu požární techniky jednotek Sboru dobrovolných hasičů těchto městských částí: MČ Praha 11 pro jednotku SDH Chodov, MČ Praha – Březiněves pro jednotku SDH Březiněves, MČ Praha – Dubeč pro jednotku SDH Dubeč, MČ Praha 18 pro jednotku SDH Letňany, MČ Praha – Lochkov pro jednotku SDH Lochkov a MČ Praha – 16 pro jednotku SDH Radotín.

Podrobně byl dopravní Ford Transit představen našim čtenářům již v samostatném člán­ku

Fordy, jejichž cena se blíži milionu korun za kus, jsou dodány bez vybavení, je v nich pouze zabudovaná radiostanice Motorola. Výbavu si následně doplní každá jednotka individuálně.

Pokud se vše podaří zrealizovat, tak ještě letost dostanou nové DA i poslední jednotky, kterým tato technika zatím chybí. V hlavním městě bude tak tímto vozem vybavena každá dobrovolná jednotka. Kromě nových vozidel se také daří výstavba několika zbrojnic a nového sportovního areálu pro SDH, který bude slavnostně otevřen již zítra.

Sdílet