Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl půdní prostory domu v Chotovicích, škoda je odhadována na 3 miliony

K požáru rodinného domu v Chotovicích, který byl ohlášen na linku 112 ve 13:46 hodin, museli dnes vyrazit hasiči. Od čeho požár vznikl, je zatím v šetření, jediné, co lze s jistotou potvrdit, že hořet začalo od půdních prostor.

Předběžně odhadnutá škoda byla majitelem vyčíslena na 3 miliony korun,“ doplňuje vyšetřovatel příčin požáru por. Bc. Jan Soušek.

Kromě českolipských profesionálů s požárem bojovali hasiči z Nového Boru, Cvikova, Skalice u České Lípy a Sloupu u České Lípy, na místo se sjelo 7 cisternových vozů. Na likvidaci požáru hasiči použili celkem pět vodních proudu, plameny dostali pod kontrolu po půl třetí.

Kolem čtvrté hodiny se začaly jednotky vracet na základny, na dohlídku byli na místě ponecháni hasiči ze Sloupu u České Lípy.

Dnes v 9 hodin proběhlo došetření požáru v Chotovicích, kde se sešel vyšetřovatelský tým včetně psovoda se speciálně vycvičeným psem k vyhledávání akcelerantů hoření.

Ten žádné stopy nenašel a bylo zcela vyloučeno úmyslné zapálení. Taktéž specialista na elektroinstalace vyloučil jakoukoliv závadu.

Nejpravděpodobnější příčinou tak zůstává nedopalek do cigarety v místech, kam se chodilo kouřit, právě odtud se šířil ohniskový kužel.

Foto: JK

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet