Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladí zdravotníci i mladí hasiči soutěžili v Jindřichově Hradci ze všech sil

Ve středu 16. května 2012 proběhl již 38. ročník okresní soutěže mladých zdravotníků Českého červeného kříže a Mladých záchranářů Hasičského záchranného sboru Jindřichův Hradec.

Žáci z jindřichohra­deckého regionu soutěžili v pěti disciplínách. A to v poskytnutí první pomoci při různých typech poranění jako například tepenném či žilním.

Transportovali raněného na nosítkách, rovněž ošetřovali zlomeniny různého charakteru. Dále soutěžili v dopravním testu, znalostech o návykových látkách a jejich škodlivosti na lidský organismus a v neposlední řadě pak procvičili znalosti z hasičské problematiky jako odbornou přípravu mladého hasiče nebo stříkání z proudnice na terč.

Na preventivně – výchovné akci se podílí 38. rokem Policie ČR, nyní Územní odbor J. Hradec, Dopravní inspektorát, HZS a SDH J. Hradec a hlavně Oblastní spolek ČČK.

Celkem 12 pětičlenných družstev soutěžilo v 5 disciplinách. Děti na těchto stanovištích měly za úkol vyplnit dopravní test a správně zodpovědět otázky týkající se jízdy křižovatkou.

Na obrázku znázorňující křižovatku značenou dopravními značkami museli soutěžící určit pořadí projíždějících vozidel. Na každém stanovišti mohlo každé družstvo získat maximálně 20 bodů.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová
Policie ČR

Sdílet