Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od hořícího oleje chytla kuchyňská linka, požár se majitelce skoro podařilo uhasit

Škodu ve výši 70.000 Kč za sebou zanechal čtvrteční odpolední požár v kuchyni v rodinném domě v obci Jívoví na Žďársku. U požáru zasahovaly tři jednotky hasičů.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 13:47 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí a Křižanova.

Do hašení požáru se okamžitě pustila majitelka domu a požár se jí podařilo téměř uhasit ještě před příjezdem jednotek. Hasiči po příjezdu provedli dohašení požáru a silně zakouřené prostory kuchyně a domu odvětrali za pomoci přirozené a přetlakové ventilace. Ve 14:13 hod byla provedena celková likvidace požáru a jednotky se začaly postupně vracet zpět na své základny.

V době vzniku požáru byly v domě také dvě malé děti, které požár velmi rozrušil. Hasiči dětem věnovali plyšového maskota hasičů dráčka Záchranáčka.

Příčinou vzniku požáru bylo vznícení oleje na pánvi při přípravě jídla. Plameny se z pánvičky dále rozšířily na kuchyňskou linku a na ostatní vybavení kuchyně. Majitelka odhadla vzniklou škodu na 70.000 Kč. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet