Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Královéhradecký mix

Několik ve fotografii zdokumentovaných zásahuů královéhradeckých hasičů od 14. do 17. července.

V neděli 16. července 2006 v 15:09 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár lesa oblasti Broumovských stěn u Police nad Metují. Na místo postupně vyjeli profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, dobrovolní hasiči z Bukovice, Broumova, Hronova, Machova, Police nad Metují, Velkého Poříčí, Náchoda a Suchého Dolu.

Požár zasáhl lesní porost na ploše 50 × 50 metrů mezi hřebenem Hvězdeckých stěn a Pískovou roklí. Vlivem větru se požár rychle rozšířil na plochu 100 × 100 metrů. Zásah značně komplikoval těžko dostupný terén, kdy hasiči museli vést i několikakilo­metrové vedení z hadic na požářiště. Na místo byly povolány letadlo Letecké hasičské služby a vrtulník Letecké služby PČR se závěsným vakem, které pomáhaly s hašením požáru ze vzduchu. Požár se podařilo zlikvidovat ve 21:23 hodin. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.

Královéhradečtí hasiči dne 17. července 2006 vyjížděli k dopravní nehodě osobního vozidla a Avie u obce Rozběřice. Při jízdě došlo k uvolnění levého zadního kola nákladního vozidla, které narazilo do protijedoucího osobního vozidla. Nehoda si vyžádala jedno zranění devítileté dívky. Na místě zasahoval i vrtulník Letecké záchranné služby, který dívku přepravil k ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili osobní vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní.

K pátrání po pohřešovaném plavci vyjížděli v neděli 16. července 2006 po osmnácté hodině královéhradečtí hasiči na Stříbrný rybník v Hradci Králové. Hasiči – potápěči nalezli tělo utonulého muže po hodině hledání zhruba šest metrů od břehu ve dvoumetrové hloubce. Příčiny tragické události šetří Policie ČR.

K vážné dopravní nehodě vyjížděli v pátek 14. července 2006 hasiči z Hradce Králové na silnici č. 33 ve směru Hradec Králové – Jaroměř, odbočka na Světí. Došlo zde ke střetu dvou osobních vozidel a jednoho nákladního vozidla a zranění pěti osob. Dvoučlenná posádka (muž a žena) osobního vozidla Š Felicia zůstala zaklíněna ve zdemolovaném vozidle a hasiči je museli pomocí hydraulického zařízení vyprostit. Muž byl transportován vrtulníkem do nemocnice v Hradci Králové. Další tři osoby z osobního vozidla Š Octavia utrpěly zranění a byly přepraveny do nemocnice. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči u vozidel odpojili akumulátory, zamezili úniku provozních náplní a pomohli s naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Sdílet