Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednaosmdesátiletá žena dnes zemřela při požáru bytu v Brně-Líšni

Požár bytu v prvním patře osmipatrového domu zpozorovala sousedka, která si všimla, že z bytu je cítit kouř a zdi i vstupní dveře jsou horké. Policejní hlídka, která byla na místě jako první, vyrazila dveře a do silně zakouřeného bytu namířila vodní proud z nástěnného hydrantu.

Hasiči hlášení o požáru převzali v 8.05 hodin, na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Zaoralově a Lidické ulici a dobrovolná jednotka z městské části Slatina. Do zakouřeného bytu hasiči vnikli v dýchacích přístrojích. V jednom z pokojů bytu 2 + KK našli jeho obyvatelku bez známek života na hořící posteli. Lékař konstatoval, že seniorka zemřela.

Požár hasiči dostali pomocí jednoho vodního proudu v 8.21 hodin pod kontrolu a za dalších 15 minut dohasili. Zakouřený byt a schodiště odvětrali přetlakovou ventilací.

Jednoho z policistů, kteří se před příjezdem hasičů snažili byt hasit proudnicí z nástěnného hydrantu, zdravotníci pro podezření na nadýchání zplodinami hoření převezli k vyšetření do nemocnice.

Požár zničil část zařízení jedné z místností, další prostory bytu zasáhly zplodiny hoření. Způsobenou věcnou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 10 tisíc korun. Z šetření vyplanulo, že požár zřejmě způsobila nedbalosti obyvatelky bytu patrně při kouření.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet