Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvojboj svatého Floriana má své vítěze

Včera proběhl na hasičském hřišti SDH Machnín 21. ročník soutěže Dvojboj svatého Floriana pro kolektivy mladých hasičů Libereckého kraje, kterou organizuje Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje. Pořadatelé si pochvalovali především krásné počasí, neboť několik předchozích ročníků doslova propršelo.

„Soutěž byla organizována dle Směrnice pro celoroční činnost kolektivů mladých hasičů platné od 1. 9. 2004 a skládala se z jednoho pokusu v disciplíně požární útok a jednoho pokusu v tajné disciplíně,“

informoval mjr. Ing. Petr Štajnc, vedoucí oddělení IZS a řízení JPO.

A co se skrývalo pod názvem tajná disciplína? „Tajná disciplína se skládala z přemístění celého družstva pomocí horolezecké lanovky ke zraněnému na nosítkách, jeho pronesení překážkovou dráhou a házení míčků na cíl. Tím končila disciplína pro žáky mladší kategorie. Starší žáci absolvovali ještě trasu zpět,“ doplnil Petr Štajnc.

V kategorii mladších žáků zvítězilo družstvo Osečné „B“ před Jeřmanicemi a Vlčetínem „B“. Mezi staršími žáky bylo nejlepší družstvo Frýdlantu před Karlinkami „A“ a Zdislavou. Celkem se dvojboje zúčastnilo celkem 25 družstev a všichni soutěžící byli oceněni sladkou odměnou od generálního sponzora soutěže.

Poděkování pořadatele:
Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra – generální sponzor soutěže, SDH Machnín – spolupořadatel soutěže, SDH Karlinky – časomíra, pprap. Oldřich Laufke a pprap. Václav Šulc – obsluha lanovky tajné disciplíny.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
841cz.pdf zobrazit online PDF 20 kB