Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté hledají původce dvou požáru na Liberecku

Policisté z Hodkovic pátrají po pachateli, který v sobotu večer zapálil maringotku v obci Čtveřín. Ta byla odstavená v ovocném sadu a uvnitř měl její majitel uskladněné různé kabely, izolaci, ale také tři desítky plastových přepravek na sklízení ovoce. Požár, který jak bylo zjištěno, založil pachatel uvnitř, zničil i další věci z maringotky, jako např. stůl, pohovku, apod.

Majitel maringotky si škodu odhaduje na patnáct tisíc korun. Na případu pracuje spolu s policisty i vyšetřovatel hasičů, který by se měl vyjádřit k mechanismu požáru. Už nyní je ale zřejmé, že za jeho vznikem stojí lidský faktor.

Dalším požárem se zabývají policisté z Obvodního oddělení na Vápence. V ulici Irkutské byl nahlášen požár odstaveného auta. To stálo na staré rozestavěné stavbě vedle rodinného domu. K požáru došlo v neděli po jedné hodině v noci. Hasiči vůz uhasili a policisté budou nyní zjišťovat, komu vozidlo patří, jaká je škoda a samozřejmě i to, kdo vůz zapálil a jakým způsobem. I v tomto případě bude na případu spolupracovat vyšetřovatel hasičů.

Zdroj. PČR mjr. Bc. Vlasta Suchánková

Sdílet