Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U fotbalového hřiště hořel stánek s občerstvením

Tři jednotky hasičů vyjely v neděli 20. května 2012 večer k ohlášenému požáru u fotbalového hřiště v obci Dolní Kalná na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 22:28 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Dolní Kalné a Hostinného s celkem třemi cisternami.

Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že v prostoru sportovního areálu hoří střecha prodejního stánku s občerstvením a uložené palivové dříví. Hasiči uhasili požár stánku o rozměrech zhruba 12 krát 4 metry krátce po půlnoci. Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár vznikl u venkovní stěny stánku, kde byly uloženy pytle s hořlavým komunálním odpadem. Zřejmě nedbalost nebo úmysl neznámé osoby při manipulaci s otevřeným ohněm způsobily zapálení odpadu a rozšíření na střešní konstrukci, pod kterou byly pytle uloženy. Požár se také rozšířil na skladované palivové dříví vedle prodejního stánku.

Požárem byla poškozena stropní a střešní konstrukce, okno, starší mrazák a chladnička, průtokový ohřívač, elektroinstalace, plastové přepravky s pivem apod. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun. Hasičům se podařilo před plameny uchránit přístřešek u prodejního stánku v hodnotě 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: územní odbor Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet