Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ocenění Zlatým křížem 1. třídy putovalo na jabloneckou stanici

Během května oceňoval Český červený kříž zlatými trofejemi. Ty dostávají bezpříspěvkoví dárci krve, kteří darovali svou krev či její složku již 160 krát. Jedním z takových dárců je i ředitel ÚO Jablonec nad Nisou plk. Ing. Petr Bartoň.

Slavnostního aktu se zúčastnil v reprezentativních prostorách Kaiserštejnském paláce v Praze a Zlatý kříž 1. třídy převzal z rukou prezidenta Českého červeného kříže Marka Jukla RNDr., Ph.D. a místopředsedkyně Senátu PČR PaedDr. Aleny Gajdůškové.

„Bezplatným dárcem krve jsem od roku 1990 a svůj první odběr jsem absolvoval v Thomayerově nemocnici v Praze jako vysokoškolský student. Jelikož ČČK oceňuje bezplatné dárce krve se zhruba ročním zpožděním, počet mých odběrů již nyní čítá přes 170,"

sdělil plk. Ing. Petr Bartoň.

Jak dodal, rád by dosáhl za nějaký čas na číslo 200 a poté „zvolní".

„Dárcovství je opravdu důležité, vím, že mohu pomoci druhému v době, kdy jeho život a zdraví visí na vlásku. Jsem na to svým způsobem hrdý. Tento pocit ve mně umocňuje i to, že jsem v profesním životě součástí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, jehož úkolem a současně posláním je život chránit a zachraňovat,"

popsal své pocity Petr Bartoň.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet