Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár, nehoda a padají stromy, takové bylo odpoledne u hasičů v Libereckém kraji

Dvacet výjezdů mají za sebou dnes odpoledne hasiči v Libereckém kraji a toto číslo určitě není konečné. Kvůli silnému větru je zaměstnávaly více než jindy popadané stromy. Ty zatarasily komunikaci například v Dubé na Českolipsku, v části obce Václavice nedaleko Hrádku nad Nisou spadly na elektrické vedení.

Dále hasiči vyráželi kvůli stromům na Malou Skálu či přímo do centra Liberce, kde v areálu nemocnice odstraňovali s pomocí výškové techniky břízu opřenou o střechu budovy. V Zákupech pak na žádost starosty zabezpečovali uvolněné plechy z budovy bývalé školy, které hrozily pádem.

Dnes odpoledne byli hasiči voláni před půl třetí k tragické nehodě do Bílého Kostela nad Nisou, kde došlo ke střetu osobního automobilu s motorkářem. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů – profesionálové z Liberce a hasiči z Chrastavy. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali olejové skvrny po uniklých provozních náplní. Pomáhali také záchranářům s oživováním motorkáře, ten ale nakonec zraněním podlehl.

Šest jednotek hasičů se sedmi cisternovými vozy se sjelo do části obce Loubí na Českolipsku k požáru louky a lesa. Tato událost jim byl ohlášená v půl páté odpoledne. Mezi zasahujícími jsou hasiči z České Lípy, Tuhaně, Doks, Staré Lípy, Holan a Dubé. Požár se z původních 30×40 metrů kvůli silnému větru rozšířil dál do lesa i na lesní školku. V 18 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu. Na místě v době vydání zprávy stále probíhají hasební práce.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet