Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opilý řidič jel nepřipoutaný, neměl řidičák ani technickou a ještě naboural do zábradlí

Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 57letý muž z Lipové-lázní. Ten při své včerejší projížďce porušil téměř vše, co mohl.

O půl osmé večer vyrazil ve voze zn. Citroen AX od vlakového nádraží v Lipové-lázních. Při jízdě na rovném úseku nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem. Když chtěl najet na mostek, na který mají všechna vozidla vjezd zakázán, začal intenzivně brzdit.

Levým kolem najel mimo silnici a narazil do zábradlí mostku. Naštěstí ani jeden z účastníků neutrpěl žádné zranění. Celková způsobená škoda je odhadována na 8.000 Kč.

Hned po příjezdu policistů na místo dopravní nehody začaly na povrch vyplouvat všechny průšvihy. Dechová zkouška prokázala u řidiče ovlivnění alkoholem. Přístroj ukázal hodnoty 1,79; 1,70 a 1,72 ‰ alkoholu. Dále policisté v evidenci řidičů zjistili, že se jedná o neřidiče. Další vady našli na vozidle.

Při prohlídce objevili propadlou technickou kontrolu, která platila pouze do února 2012, a neporušené bezpečnostní pásy, z čehož vyplívá, že řidič a také spolujezdec nebyli připoutáni. Nakonec 57letý řidič policistům ani nepředložil zákonné pojištění vozidla.

por. Ing. Tereza Neubauerová
Policie ČR

Sdílet