Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odešel Petr Vitásek, velitel smíchovské čety směny A

Dne 17. 5. 2012 zemřel velitel čety směny A pražské smíchovské hasičské stanice č. 7, ppor. Bc. Petr Vitásek. 25. května 2012 se s ním hasiči rozloučili.

„Vitas“, jak byl Petr familiárně oslovován kolegy již od svého nástupu k HZS hl. m. Prahy, tedy od ledna roku 1995, se přes pozici hasič na centrální stanici Sokolská vypracoval posléze na velitele družstva rovněž na CPS až po jeho poslední „štaci“, kdy byl velitelem čety na HS 7 Smíchov.

Mimo běžnou činnost u sboru byl také leteckým záchranářem, dále členem USAR týmu a v neposlední řadě i rozhodčím soutěží při vyprošťování osob. Mimo to byl i velitelem týmu ve vyprošťovaní. Na tomto poli dostál mnoha úspěchů se svým soutěžním družstvem z HS 7 – směny A, za to nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Jeho akce, jako např. vánoční strom či VITAS ARÉNA budou nesmazatelně vryty do všech hasičů, sloužících na HS 7 Smíchov…

Čest tvojí památce!

Děkuji všem zúčastněným za důstojné rozloučení s naším kolegou Petrem Vitáskem, zvláště pak směně A za pomoc při přípravě a organizaci smutečního aktu.

plk. Mgr. Jaromír Pešek

Foto: Jaromír Chalabala & Leoš Kučera

Sdílet