Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na dopravním hřišti připravili ve Strakonicích preventivně-výchovnou akci

Ve středu 16. května 2012 spojili své síly strakoničtí profesionální hasiči s policisty a připravili na dopravním hřišti u ZŠ Poděbradova ve Strakonicích preventivně-výchovnou akci pro osmdesátku dětí z MŠ Čtyřlístek.

Akce, určená výhradně pro ty nejmenší, byla tematicky zaměřena na bezpečnost v silničním provozu. Děti ve věku 3–6 let se mohly alespoň na několik okamžiků stát řidiči anebo i profesionálními záchranáři.

Hasiči na svém stanovišti připravili pro děti kreslení a soutěž v házení míčků do „Plamínku“. K dispozici jim byla i cisternová stříkačka, automobilový žebřík a vozidlo rychlé technické pomoci. Děti zvědavě přelézaly z jednoho vozidla do druhého, s chutí zapínaly výstražnou sirénu vozidel a fotily se na žebříku.

Pro ty nejmenší měli policisté připraveny koloběžky, malé motocykly (odrážedla) a elektrické policejní vozítko, na kterém děti s chutí řádily ve slalomu mezi signalizačními kužely.

Celé dopoledne se i přes zataženou oblohu a hrozící déšť vydařilo. Nadšení a úsměv dětí byl pak největší odměnou a poděkováním všem, kteří se na průběhu akce podíleli.

Za HZS Strakonice zpracoval:
plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru
HZS Jihočeského kraje rada

Sdílet