Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Letní hasičské slavnosti na Konopišti

V sobotu 22 června 2006 se na Konopišti uskutečnily hasičské slavnosti. Těm, kterým se nepodařilo na akci dostat, přinášíme krátkou ukázku.

Vše začalo na Benešovském náměstí, kde od 9 hodin hrála hasičská dechovka z Polského města Krzywiň a posléze odtud vyrazil v 10 hodin směrem ke Konopišti průvod historických stříkaček tažených koňmi, v jednom případě dokonce voly. Po zhruba půlhodinové cestě dorazil celý průvod na Konopiště, kde bylo připraveno množství ukázek jak již zmiňované historické, tak i současné techniky.

K poslechu zde hrála polská dechovka a opravdu zde bylo na co koukat. V průběhu celého dne zde byla celá řada ukázek, mimo jiné se zde předvedla i lezecká skupina HZS Středočeského kraje ze stanice Benešov, dětský útok, ale i předvedení koňských stříkaček v praxi, což přilákalo dost diváků. Celý den moderoval Eduard Hrubeš, který opět hýřil svými vtipy.

Věřím, že organizátoři této akce nebyli zklamáni menším počtem lidí (díky počasí každý, kdo mohl, trávil čas u vody) a že je to neodradí od dalšího ročníku.
Sdílet