Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž na Prachaticku hasil požár, popálil se a zemřel

V nočních hodinách došlo k úmrtí muže, který se pokoušel hasit požár v garáži rodinného domu. ve Vimperku.

Ilustrační foto

Krátce před čtvrtou hodinou ranní dostali policisté a hasiči oznámení na tísňovou linku o požáru garáže v rodinném domě ve Vimperku. Při lokalizaci požáru byl na místě nalezen 67letý muž z Vimperka, nejevící známky života.

Lékař přivolaný na místo už bohužel mohl konstatovat pouze smrt, která pravděpodobně nastala v příčinné souvislosti s nadýcháním se zplodin z hoření.

Na místo je vyslán hasičský vyšetřovatel a policejní expert z oboru elektro. Jednou z pravděpodobných příčin požáru je závada na elektroinstalaci. Případem se dále zabývají prachatičtí kriminalisté a hasičští vyšetřovatelé.

Zpráva HZS Jihočeského kraje:
Dne 1. 6. 2012 došlo v ranních hodinách k požáru garáže v rodinném domě v ul. Na Výsluní v obci Vimperk. Ve 3:53 hod. k požáru vyjely jednotky HZS JčK ze stanice Vimperk s technikou RZA 1 Nissan a CAS 15 – Mercedes a také jednotka SDHO Zdíkov s technikou CAS 32/6000/600-S3R TATRA 148.

V době příjezdu jednotky HZS JčK byl požárem zasažen vnitřní prostor garáže se zaparkovaným vozidlem uvnitř. Rodinný dům požárem zasažen nebyl. Jednotka PO vynesla 1 osobu v bezvědomí, kterou předala ZZS. Tato osoba následně zemřela. Druhou osobu také převzala do péče ZZS. Předběžně vyčíslená škoda je ve výši 200.000,– Kč a uchráněné hodnoty jsou 1 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření Policie ČR a vyšetřovatele požáru HZS JčK. Návrat poslední jednotky v 6:17 hod.

Sdílet