Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Děti slavily svůj den se záchranáři

Nejen ostré zásahy patří do práce hasičů a nemáme tím na mysli tzv. plané zásahy a zlomyslná volání na tísňové linky, důležitým úkolem je také prevence, kdy mohou také hasiči dětem i dospělým vysvětlovat důležité zásady bezpečného chování.

Výbornou příležitostí jak ukázat práci hasičů jsou nejrůznější dětské dny. Vidět záchranáře v akci, zasoutěžit si a vychutnat další zajímavosti připravené pro tradiční dětský den se složkami IZS ve Velké Bíteši uspořádal v pátek 1. června 2012 IC a KK Velká Bíteš ve spolupráci s SDH Velká Bíteš, při příležitosti 140 výročí založení požární ochrany ve městě. Šlo o akci pro předškolní a mladší školní děti.

Akce se zúčastnilo několik set osob z řad školáků i ostatní veřejnosti z Velké Bíteše a širokého okolí. Před Kulturní dům proudili skupiny dětí, které měly zájem shlédnout zásahovou techniku a ukázky činnosti dopravní policie, záchranné služby, hasičů, odtahové služby. Na vlastní oči děti viděly, jak je náročné dostat zraněného člověka z vozu, který měl autonehodu. Do vědomí lidí se tak dostala skutečnost, že v případě nutné pomoci budou v péči odborníků. Pro děti bylo v přilehlé Sokolovně připraveno dopoledne plné atrakcí, her, prostě zábavy.

Děti si zaskotačily mimo jiné i na skákacím hradě nebo trampolíně. Za pomocí studentů SOŠ Jana Tiraye bylo vybudováno několik stanovišť, na kterých holky a kluci prokazovali svou šikovnost a znalosti. Věříme, že se všem zúčastněným ukázky práce hasičů, policistů i zdravotnické záchranné služby líbily a odcházeli tak z této akce spokojeni. Počasí akci přálo. Akce se vydařila a účast veřejnosti každým rokem roste.

Akce je součástí oslav 140 let výročí hasičů ve Velké Bíteši.


Mediálním partnerem akce byl server POŽÁRY.cz


David Dvořáček
Foto: archiv SDH Velká Bíteš

Sdílet