Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyproštění osoby z odpadového kontejneru v Otrokovicích

Dne 2. 6. 2012 v 16:10 hodin obdrželo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně žádost hlídky městské policie Otrokovice o pomoc při vyproštění osoby, která byla uvězněna v kovovém kontejneru pro sběr elektrických spotřebičů a zařízení.

Na místo hlášené události v městské části Otrokovice – Trávníky vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice s jedním zásahovým vozidlem. Postupně se dostavily i ostatní složky integrovaného záchranného systému. Ve vnitřní části kontejneru na sběr elektrických spotřebičů byla zaklíněna žena, se kterou v době příjezdu jednotky hasičů komunikovali strážníci městské policie. Žena propadla do vnitřní části kontejneru otvorem s posuvným krytem a i přes snahu další osoby již nedokázala z kontejneru vylézt.

Vzhledem ke specifické konstrukci odpadového kontejneru a to především způsobu jeho otevření ve spodní části, povolal velitel zásahu na místo vyprošťovací automobil T – 815 AV 14, z jehož pomocí byl celý kontejner vyzvednut. Po otevření dna nadzvednutého kontejneru byla žena vyproštěna a předána posádce zdravotnické záchranné služby k dalšímu ošetření. Po celou dobu zásahu žena ze záchranáři komunikovala a spolupracovala.

Tento kuriózní zásah mimo to, že přilákal na místo události množství občanů, je také prvním zásahem našich jednotek u tohoto typu odpadového kontejneru v kraji.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet