Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě tragické víkendové letecké nehody v Africe

O uplynulém víkendu došlo na černém kontinentu hned ke dvěma nehodám letadel, každá z nich si vyžádala lidské životy a zraněné osoby jak na zemi, tak ve vzuchu.

V sobotu, 2. 6. 2012 došlo k nehodě nákladního Boeingu 727 společnosti Allied Air Cargo s imatrikulací 5N-BJN, operující své lety pro DHL Africa, který se při na přistání na letišti Kotoka v Ghaně zřítil na zem. Čtyři členové posádky nehodu přežili, podobné štěstí však nemělo několik civilistů a vojáků, které neovladatelný letoun, který letěl z nigerijského Lagosu, zabil ve vozidle, do něhož narazil po doteku se zemí a vyjetí z dráhy.

http://avherald.com/h?…

Druhá nehoda letadla, ke které došlo dnes, 3. 6. 2012 v místě startu včera havarovaného nákladního Boeingu, tedy v nigerijském Lagosu u mezinárodního letiště. Jednalo se o letoun společnosti Dana Air, model McDonnell Douglas MD-83 s imatrikulací 5N-RAM. Při nehodě zahynulo více jak 150 osob v letadle i na zemi. MD-83 se zřítil poté, co pilot ohlásil problémy s motory. Letoun se stal neovladatelným, přetrhl dráty vysokého napětí u letiště a zřítil se do obydlené oblasti města, kde ihned vypuklo několik zničujících požárů.

http://avherald.com/h?…

Sdílet