Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při cvičném požáru kabinetu hasiči evakuovali více jak tři stovky lidí

V ranních hodinách 1. června byl na operační středisko Kolín nahlášen požár kabinetu přírodopisu na základní škole ve Velkých Popovicích. Tou dobou na škole probíhalo vyučování a tak práci hasičům komplikoval jak silný kouř tak i fakt, že bylo potřeba evakuovat více než 300 osob.

Všichni zasahující byli nuceni použít dýchací techniku. Velikým štěstím bylo, že se jednalo pouze o cvičení, kterého se zúčastnily sbory z Lojovic a Těptína se dvěma cisternovými vozy a jedním dopravním automobilem. Kolegům z Těptína děkujeme za pomoc.


Zároveň vyvrcholila soutěž „Hasič očima dětí“, o které jste byli informováni prostřednictvím serveru www.pozary.cz, a která probíhala na stránkách www.sdh-lojovice.cz, kde naleznete fotografie i videa nejen z tohoto cvičení.

Nejvíce hlasů obdržela Zuzanka Šavlová z 1.třídy, na druhém místě skončila Tereza Lichtenbergová z první třída a na třetím místě Barbora Brožová ze čtvrté třídy. Gratulujeme!

Poděkovat bychom chtěli také řediteli školy M. Částenskému a zástupkyni L. Fuskové za pomoc s přípravou této akce a za ceny do soutěže. V neposlední řadě nesmím zapomenout na server POŽÁRY.CZ a na Petra Svobodu, který nám do soutěže pro děti daroval také spoustu hezkých cen.

Lojovičtí hasiči pak už jen doplnili pár sladkostí a ti úplně nejlepší se mohli svést hasičkým vozem za zvuku sirény.

Juriš Pavel
SDH Lojovice

Sdílet