Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příbramští hasiči se připravují na mezinárodní cvičení Rescue Patrol

Dobrovolní hasiči z jednotky dobrovolných hasičů Příbram 1 se v těchto parných dnech připravují na mezinárodní cvičení Rescue Patrol 2006, které proběhne 5.-11. 9. 2006 na severu Čech ve městě Česká Kamenice.

Naši hasiči se poctivě připravují na cvičení – dvakrát týdně se scházejí a nacvičují různé cvičné zásahy, které na ně na cvičení Rescue Patrol mohou čekat.
Tento týden členové nacvičovali poskytování první pomoci s fixačními prostředky – především s vakuovou matrací – uvedl velitel jednotky Miroslav Veverka.
Poté nacvičovali cvičné zásahy – záchrana osoby po pádu do výtahové šachty, spuštění osoby ze sloupu vysokého napětí a vyproštění dítěte z těžce přístupného místa – rokle pomocí lezecké techniky – dodal Veverka.
Z vlastních prostředků (požárních služeb při různých akcích např: fotbalové utkání, technické služby apod.) zakoupili trojnožku, pomocí které se mohou vytahovat zraněné osoby z různých šachet, kanálů a podobných prostor a v průběhu měsíce srpna je čeká nácvik ovládaní tohoto evakuačního prostředku.
„S výcvikem hasičů jsem zatím velice spokojen a věřím, že budeme na cvičení v Č. Kamenici příbramské hasiče velice dobře reprezentovat,“ uvedl starosta sboru M.Poulíček.


Miroslav Veverka – velitel sboru
Martin Poulíček – starosta sboru
Sdílet