Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči evakuovali žáky školy v Novém Hrádku, potom jim ukázali Unimoga

V uplynulých dnech proběhla v rámci preventivně výchovné činnosti cvičná evakuace základní školy v Novém Hrádku na Náchodsku. Součástí akce byly i následné praktické ukázky činnosti složek integrovaného záchranného systému okresu Náchod.

Celou akci uspořádalo oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod. Praktických ukázek se zúčastnilo celkem 120 dětí, které byly rozděleny do skupin a postupně se střídaly na jednotlivých stanovištích.

Bylo připraveno šest stanovišť. Na dvou stanovištích hasičů proběhly ukázky nouzového přežití a předvedení speciálního hasičského vozidla – lesního speciálu Unimog, na dalších třech stanovištích se děti seznámily s prací dopravního inspektorátu Policie ČR, kriminalistiky a zásahové jednotky a na posledním stanovišti zdravotnické záchranné služby se seznámily se základy poskytování první pomoci.

Součástí celé akce byla i přednáška příslušníku oddělení ochrany obyvatelstva pro I. stupeň základní školy. Přestože již od rána pršelo a byla hustá mlha, celá tato akce se vydařila a byla velmi kladně hodnocena jak ze strany zástupců základní školy, tak i ze strany ostatních základních složek integrovaného záchranného systému.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet