Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přebor HZS ČR v nohejbalu dvojic

V Brtnici u Jihlavy se na perfektně upravených kurtech uskutečnil přebor HZS ČR v nohejbalu dvojic. HZS Jihomoravského kraje reprezentovala dvě družstva. 

Jedno družstvo bylo z územního odboru Blansko a tvořili ho pprap. Kamil Štrait a pprap. Stanislav Krésa, druhé družstvo vytvořili příslušníci ÚO Vyškov a ÚO Brno – nstržm. Michal Urban, npor. Ing. Kamil Jaborník (oba PS Slavkov u Brna) a nstržm. Bc. Michal Janík (PS Brno-Líšeň). A právě druhé jmenované družstvo složené ze dvou územních odborů na turnaji mile překvapilo a odvezlo si cenný úspěch.

Toto družstvo nejprve bez porážky vyhrálo svou skupinu a čekalo na svého soupeře pro čtvrtfinále, které se již hrálo vyřazovacím způsobem. Ve čtvrtfinále si naši borci poměrně hladce poradili s týmem Prahy 2:0. V semifinále už je potkal hodně silný soupeř z Plzně, ale i v tomto zápase udrželi nervy na uzdě a vyrovnaný zápas zvládli poměrem 2:1. A to už je čekalo vysněné finále, do kterého se dostal Frýdek Místek (loňský finalista). Pro náš tým to byl dobře známý soupeř, kterého jsme již úspěšně zdolali v základní skupině. Bohužel soupeř utkání zvládl lépe a porážku ze základní skupiny nám oplatil. Finále tedy skončilo 2:0 pro Frýdek-Místek.

Druhé místo je i tak obrovským a také historickým úspěchem na přeboru HZS ČR v nohejbale dvojic pořádaným již tradičně v Brtnici u Jihlavy. Je to pěkné navázání na loňské čtvrté místo.

Konečné pořadí turnaje:

  • 1. Frýdek-Místek
  • 2. Vyškov+Brno
  • 3. Jihlava
  • 4. Plzeň

npor. Ing. Kamil Jaborník
HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet