Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Preventivně výchovná činnost na Berounsku byla v červnu velmi pestrá

Začátek června byl pro instruktory preventivního programu Hasík ve znamení „maratonu“ přednášek a akcí.

V sobotu 2. června se zúčastnili akce s názvem Dne složek IZS, který pro děti a širokou veřejnost pořádalo Město Králův Dvůr a skvěle organizovali místní dobrovolní hasiči.

Neděle 3. června byla ve znamení Dětského dnu na Zámku v Hořovicích, který pořádal Fond Ohrožených dětí, především pro děti z SOS vesniček. Na obou akcí byl dětem představen nový domeček rizik a další deskové hry zaměřené především na procvičení znalosti tísňových linek a správného oznámení krizové situace.

Také samozřejmě nechyběly ukázky činnosti hasičů, policie, zdravotnických záchranářů a občanských sdružení včetně jejich výbavy a techniky. V pondělí 4. června pořádala na dětském dopravním hřišti v Berouně Policie ČR dopravní výchovu pro žáky Základní školy Praskolesy, při které se děti učily dopravní předpisy a značky z pozice chodce a cyklisty.

Akce se zúčastnili i příslušníci HZS ÚO Beroun a připravili pro děti nácvik poskytování první pomoci a besedu na téma předcházení rizikům a úrazům o nadcházejících školních prázdninách.

Cyklus preventivně výchovných akcí byl prozatím uzavřen ve středu 6. června návštěvou Základní školy Srbsko a odpolední besedou pro seniory ze Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých Beroun.

Samozřejmě další podobné akce čekají berounské hasiče celý červen a budou pokračovat i na letních dětských táborech o prázdninách.

Zpracovali:
mjr. Ing. Mgr. Hynek Černý
mjr. Ing. Jaroslava Černá
HZS Středočeského kraje
Územní odbor Beroun

Sdílet