Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Firefighter Fenzy Cupu 2012 závodili i hasiči Pardubického kraje

Dne 8. června 2012 se v areálu Aera Vodochody uskutečnil 16. ročník hasičské soutěže FIREFIGHTER FENZY Cup. Fenzy Cup je soutěž zaměřená na prověření fyzické zdatnosti příslušníků HZS ČR a HZS podniku, v němž se utkají vždy tříčlenná družstva z jednotlivých hasičských sborů. Na místě samozřejmě nechyběly ani týmy z Chrudimi a Svitav.

Všech 48 závodníků muselo překonat hned několik disciplín. V první z nich museli hasiči vynést hadici „B“ na střechu objektu haly po schodišti a uložit hadice do přepravky. Poté vytáhnout hadice pomocí lana na podestu střechy.

Sestoupit se střechy a přemístit závaží o hmotnosti 70 kg po kolejnici, a to údery palicí vážící 4,5 kg na vzdálenost 1,5 m. Dále uchopit zavodněné vedení s dvěma „C“ proudy a proudnicí Turbojet a natáhnout ho na vzdálenost 23 m a vodním proudem zasáhnout terč na cílové čáře.

Každý závodník poté musel přenést po vyznačené cestě dlouhé 25 m mezi kužely dva barely naplněné 20 litry vody. Na závěr přemístit figurínu o hmotnosti 75 kg na vzdálenost 30 m, kde byl cíl soutěže. To vše v zásahovém obleku s dýchacím přístrojem na zádech a maskou na obličeji.

V jednotlivcích se stal vítězem Jaroslav Zehnálek z HZS Olomouckého kraje – územní odbor Přerov s časem 1:28,08 minut. Z Pardubického kraje byl nejlepší Jan Zindulka z územního odboru Chrudim, který všechny disciplíny zvládl za 1:50,75 minut a umístil se tak na 16. místě.

Dvacáté místo patří Ondřeji Koutovi taktéž z Chrudimi, který všechny náročné disciplíny dokončil s časem 1:56,43 minut. Hned za ním skončil František Hegr, taktéž z chrudimské stanice. A jeho čas byl též vynikající 1:57,50 minut.

Za územní odbor Svitavy soutěžil v této náročné disciplíně i Petr Dufek, který obsadil 31. místo s časem 02:05,06 minut a svitavský hasič Libor Kolář s časem 02:28,28 se umístil na 45. místě.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet