Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Družstevní ocelokolna vyhořela

Šestnáct hasičských vozidel vyjelo v neděli 30. 7. 2006 brzy ráno k požáru objektu v areálu zemědělského družstva v Kopřivnici na Novojičínsku.

Podle prvotní informace tam měla hořet posklizňová linka na obilí, což se naštěstí nepotvrdilo, a tak se celková škoda odhaduje „jen“ na 50 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit před ohněm nákladní Avii s tlakovými lahvemi, parkující vedle zasažené budovy.

Dvacet minut před čtvrtou hodinou ranní ohlásil na operační středisko hasičů zootechnik zemědělského družstva v Lubině (místní část Kopřivnice) požár hospodářského objektu. Na ten jej upozornila noční vrátná areálu.

V družstvu nakonec hořel hlavně objekt se starou granulovací linkou, která již nebyla používána několik let a byla v poslední době rozebírána. Šlo o ocelokolnu cca 30 × 20 metrů a výšce asi 4 metry se zděnými bočními stěnami a hliníkovou střechou. Hořel zde především dřevěný strop. Rozšíření ohně bránily zdi ocelokolny. V sousední místnosti, kde byla umístěna posklizňová linka, hořelo asi jen na dvou místech dřevěného podbití stropu (cca jeden metr čtvereční), obilí tu ještě nebylo, protože žně jsou teprve na začátku.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat za půlhodinu po příjezdu, likvidován byl dvacet minut před šestou hodinou. Jednotky uchránily před požárem nákladní Avii s tlakovými lahvemi, která parkovala venku asi pět metrů vedle ocelokolny.

Na místě zasahovala čtyři vozidla Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, tři auta podnikových hasičů Tatry Kopřivnice a s dalšími vozidly tři dobrovolné jednotky z Lubiny, Kopřivnice a Příbora. Příčina požáru je v šetření.
Sdílet