Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár motorového prostoru kamionu v Přerově způsobil škodu 1 milion korun

V neděli 10. června 2012 byl v 15:57 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár kamionu na ulici Tovačovská, Přerov. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Přerova.

Když hasiči přijeli na místo, průzkumem zjistili, že hoří tahač návěsů Iveco zaparkovaný vedle budovy chladírny. Požár zasáhl kabinu řidiče a vlivem tepla došlo k poškození termoizolační stěny chladírny.

Řidič pohotově ještě před příjezdem hasičů pomocí zahradní hadice ochlazoval plášť chladírny a palivovou nádrž vozidla. Po příjezdu hasiči začali hasit požár vysokotlakým proudem s použitím těžké pěny za využití dýchací techniky. Současně s tím jedním proudem vody hasiči ochlazovali izolační stěnu chladírny.

Požár vozidla byl s použitím těžké pěny lokalizován a následně likvidován. Rozbrušovací pilou hasiči otevřeli obvodový plášť chladírny a termokamerou zkontrolovali jak vozidlo, tak i vnitřní a vnější stěny chladírny. Rychlým zásahem byl uchráněn návěs vozidla.

Výše škody byla vyčíslena na 1 milion korun (800 tisíc korun na vozidle a 200 tisíc korun na budově), příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

Sdílet