Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Brněnský hasič Radek Málek je mistrem republiky a mezinárodním mistrem Slovenska v kulturistice

Mistrem ČR v naturální kulturistice a mezinárodním mistrem Slovenska se stal brněnský hasič a příslušník HZS Jihomoravského kraje Radek Málek.

Na otevřeném šampionátu SR, který byl ve Velkém Grobu, Radek Málek potvrdil letošní vynikající formu, s níž před týdnem ve své kategorii masters 1 (40 – 50 let) dominoval na mistrovství České republiky v Brně. Nyní se brněnský hasič a špičkový sportovec chystá na své první mistrovství světa, které bude 30. června v Karlových Varech.

Na šampionátu, který se uskutečnil v Brně, si zároveň vybojoval účast na mistrovství světa, které bude 30. června v Karlových Varech. Na republikovém mistrovství, které mělo rekordní účast 112 závodníků, Radek Málek zvítězil v kategorii masters 1 (40 – 50 let) a v kategorii mužů do 180 centimetrů obsadil třetí příčku. Nyní, poprvé ve své sportovní kariéře, se chystá na mistrovství světa.

Brněnský hasič a aktivní sportovec Málek chce v Karlových Varech navázat na předcházející vavříny. Dva roky po sobě vybojoval titul mistra republiky, z evropských šampionátů má sbírku medailí za třetí, druhé i první místo.

Další cenné medaile a ocenění Radek Málek vybojoval také na světových hrách hasičů a policistů, které jsou označovány za obdobu olympiády. České hasiče reprezentoval předloni na světových hrách v korejském Daegu a loni v New Yorku. Letos se intenzívně připravuje také na světové hasičské hry v australském Sydney.

Málek, který slouží ve směně B v centrální požární stanici v brněnské Lidické ulici, se kulturistice věnuje od svých 14 let a denně trénuje dvě hodiny. Na požární stanici v Lidické ulici jako držitel trenérského oprávnění II. stupně také trénuje další hasiče. Kromě kulturistiky provozuje i vysokohorskou turistiku a cyklistiku.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet