Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Mikulůvce poškodil rodinný dům, na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů

Dvě minuty po šesté hodině ranní byl na operační středisko zlínských hasičů oznámen požár střešní konstrukce jednopodlažního rodinného domku v obci Mikulůvka.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí, která byla posílena jednotkami dobrovolných hasičů obcí Mikulůvka, Jablůnka a Poličná. V době příjezdu hasičů byla plamenným hořením zasažena část půdního prostoru a dřevěných krovů střešní konstrukce. Celý objekt byl ve své vnitřní části silně zakouřen.

Asi po čtvrt hodině se podařilo zasahujícím jednotkám požár lokalizovat a následně i likvidovat. Provedeným hasebním zásahem bylo zabráněno rozšíření požáru na celý prostor půdy, střechy a následně i do interiéru obytné části. Výše uchráněných hodnot byla majitelem, který se v průběhu zásahu dostavil na místo události, stanovena asi na 100.000,– Kč.

Po příjezdu vyšetřovatele požárů bylo v součinnosti s přítomnými policisty provedeno ohledání objektu, kdy bylo zjištěno, že požár vznik v prostoru chodby prvního nadzemního podlaží a následně se přes dřevěné stropy rozšířil do půdního prostoru a na střešní konstrukci.

Dopoledním vyšetřováním byly vyloučeny verze příčiny vzniku požáru v důsledku technické závady elektroinstalace, elektrických spotřebičů a topidel. Vyšetřovatelé nadále pracují s verzemi nedbalostního a úmyslného jednání. Požářiště bude následně také ohledáno psem specialistou na detekci přítomnosti hořlavých kapalin.

Příčina vzniku požáru je v dalším společném šetření hasičů a policie. Majitelem byla stanovena předběžná škoda ve výši asi 50.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet